De tuintrends van 2015

verbouwen eigen groente

De zomer zit er aan te komen en dat betekent dat het weer is om buiten te zitten. Heerlijk, maar is jou tuin al klaar voor de zomer van 2015? In dit artikel geven we je informatie over de tuintrends van 2015. Zodat jouw tuin er ook deze zomer weer strak en netjes uitziet.

Het geeft toch altijd weer een fijne voldoening als je tuin er weer strak uit ziet. Veel mensen vinden het ook leuk om in de tuin te klussen en zijn behoorlijk precies als het om hun eigen tuin gaat. Hoe zorg je ervoor dat je mee doet aan de laatste trends voor de zomer van 2015?

Je mag je tuin helemaal vol planten!

Het volplanten van je tuin is helemaal in. Het mogen wilde planten zijn die alle kanten op staan. In dit geval praten we meer over naturalistische beplanting. Dit zijn planten die natuurlijke sfeer uitstralen. Hierdoor ziet de tuin er vaak wat voller uit dan je gewend bent, maar het is vaak wel kleurrijk. De voordelen van deze planten zijn dat ze langer doorbloeien en dat er knipwerk aan nodig is.

Zo min mogelijk bestrating

Zoals je uit het vorige kopje al kon opmaken, moet het er allemaal weer wat natuurlijker uitzien. Hier past logischerwijs bestrating niet echt bij. Daarom proberen de echte trendsetters het aantal stenen te minimaliseren. Steden die goed passen bij de natuurlijke uitstraling van de tuin  zijn grijze betontegels. Het voordeel van deze tegels is dat ze ook nog eens een stuk voordeliger zijn ook.
Begrijp me niet verkeerd. Natuurlijk heb je wel wat bestrating nodig. Je wilt natuurlijk wel gewoon lekker buiten kunnen zitten en van je auto naar je huis kunnen lopen. Het is alleen niet de bedoeling dat de bestrating de natuurlijke look van de tuin verpest.

Alles verticaal groen

Om mee te doen aan de tuintrends van deze zomer worden verticale ruimtes met groen opgevuld en niet met schuttingen of stenen. Als je dan wel een schutting hebt en deze liever niet weg doet (wat begrijpelijk is) zou je er voor kunnen kiezen om de schutting te voorzien van klimop. Hierdoor behoudt je toch de natuurlijke uitstraling van de tuin.

Het verbouwen van je eigen groenten

verbouwen eigen groenteDe laatste jaren is het helemaal in om alles zo duurzaam mogelijk te doen. Het verbouwen van je eigen tuin levert daar een goede bijdrage aan. Als je wat ruimte in je tuin hebt, kun je een kleine moestuin creëren. Het ziet er niet alleen leuk uit, maar je ontwikkelt ook nog eens je eigen groenten. Dit bespaart je geld en daarbij heb je een verhaal te vertellen wanneer je met de familie thuis zit. Er zijn ook sierlijke eetbare planten beschikbaar.
Ook zou je je tuin kunnen opvrolijken met wat gekleurde bloemen in plaats van een eetbare moestuin.

Tot slot

De zomertrends blijven iedere jaar veranderen. Uiteraard is het financieel bijna onmogelijk om ieder jaar met deze trends mee te doen. Toch kun je met een paar kleine aanpassingen een heel eind komen. Succes met het onderhouden van je tuin dit jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>