Een mooie tuin, natuur of tegels?

In de zomer genieten veel mensen vaak van het warme zonnetje in een mooie achtertuin. Maar is het nu mooier om een natuurlijke achtertuin te hebben of zijn tegels juist mooi? Of is het juist een combinatie van de twee die de perfecte tuin maakt.

Natuur

Het is natuurlijk geweldig om in de zon lekker op een grasveld in de achtertuin te liggen en puur te genieten van de combinatie van natuur en zon. Maar een grasveld heeft zo zijn onderhoud nodig. De meeste mensen hebben natuurlijk geen zin om in plaats van te genieten van het mooie weer, de hele tijd in de zon bezig te zijn met het onderhoud van het gazon. Daarom is het natuurlijk ook niet ideaal om een tuin vol met gras te hebben. Zo is het ook wat lastiger om bijvoorbeeld tuinmeubels te plaatsen. Maar een grasveld kan in de zon soms erg verkoelend zijn om op te zitten en/of liggen.

Siertegels

Door siertegels in de tuin te hebben kun je makkelijk op harde ondergrond het tuinmeubilair plaatsen en is er geen sprake van problemen met de ondergrond. Ook zorgt het voor een mooi uiterlijk en kun je hier ook erg fijn in de zon zitten. Je kunt ook goed barbecuën op de harde ondergrond die de tegels bieden. Dit omdat de barbecue op een grasveld bijvoorbeeld soms oneven komt te staan en dit voor complicaties kan zorgen. Het voordeel van siertegels is dat ze geen onderhoud nodig hebben, hierdoor kan je direct genieten van het mooie weer zodra het zonnetje weer begint te schijnen. Meestal is er ook wel een regionale aanbieder van zulke tegels. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar sierbestrating Zwolle kun je al gauw in de regio waar je woont een aanbieder vinden die de mooie tegels kunnen leveren om de tuin op te fleuren. Echter, een tuin vol met tegels kan erg eentonig en saai overkomen.

Combinatie

Een combinatie van de twee lijkt het ideale punt te zijn om te bereiken, doordat je zo kan genieten van natuur, maar ook van tuinmeubilair. Tegelijkertijd is er op deze manier minder onderhoud. Mooie bloemen in de tuin zijn natuurlijk ook geweldig om van te genieten, maar tegels zorgen voor een stevige en strakke ondergrond voor een deel van de tuin. De combinatie van de twee zorgt voor een goed gevoel en een zomerse uitstraling tijdens de warmere perioden. Een ideaal is dus niet een tuin met enkel natuur of tegels, maar een combinatie van deze blijkt dus voor de perfecte tuin te zorgen. Hoe de verhouding ideaal is is lastig te zeggen omdat de ene persoon meer van natuur houdt en de ander liever niet bezig wil zijn met het onderhoud dat natuur met zich meebrengt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>