Een overkapping met lamellendak

Naast een moderne en stijlvolle uitstraling biedt een overkapping met lamellendak verschillende functionaliteiten. U kunt namelijk zelf bepalen hoeveel daglicht, schaduw en temperatuur onder de overkapping door het draaien van de lamellen. 

Tegenovergesteld door het sluiten van de lamellen bent u beschut tegen felle zon of een regenbui. Met een lamellen overkapping geniet u op een moderne manier van uw tuin en ervaart u het gemak dankzij de elektrische bediening. Het verschil met een normale overkapping is dat het lamellendak open kan, waardoor de zon ook in de overkapping komt.

Wat is een overkapping met lamellendak?
Een lamellendak is een overkapping met aan elkaar gekoppelde lamellen. Deze bestaan meestal uit aluminium of hout en deze kunnen maximaal 160 graden om hun eigen as draaien. Het voordeel van een lamellendak is dat u zelf kunt bepalen hoeveel zon en wind doorgelaten wordt. Alles wordt simpel gedaan door de elektrische bediening.

Tip: Lamellen Overkapping op Maat | Alles Volledig naar Wens – De Tuin

 

Een lamellendak is een zonwering en overkapping in één. Het fijne aan een lamellen terrasoverkapping is dat het geschikt is voor ieder weertype. Of het nu regent, of de zon volop schijnt. Samen met de moderne uitstraling die een lamellendak biedt, is het dus perfect als u wilt genieten van uw tuin, ongeacht het weer. Het lamellendak is water- en windbestendig, de latten zijn stevig en kunnen wel tegen een stootje.

Waarom zou ik voor een overkapping met lamellendak kiezen?
Een groot voordeel van een lamellendak is dat u niet alleen droog blijft, het lamellendak kan ook het licht tijdens de dag filteren en voor frisse lucht zorgen. Het lamellendak kan ook dienen als zonwering en ventilatie. U kunt dus zowel genieten van de zon, maar ook van de schaduw. Met een lamellen overkapping aan huis woon je ook zuiniger. Zodra de dagen weer korter worden en de nachten langer wordt het gemiddeld genomen ook steeds kouder. 

Kou betekent in dit geval een toename in energieverbruik. Door de extra isolatielaag in een lamellendak wordt de toename van het energieverbruik gereduceerd. De warmte wordt vastgehouden door het afgesloten dak, op deze manier kun je in de winter extra warmte opvangen en zal je huis door deze warmte beter geïsoleerd worden. In de zomer geeft dit een tegenovergesteld resultaat. Zonwering kan hiertegen helpen. Buiten de functionaliteit van het lamellendak is het uiterlijk ook een voordeel, want de balkjes geven je tuin een speelse uitstraling. Een overkapping met lamellendak bied je dus toch meer voordelen dan een terrasoverkapping.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>