Het nut van een makelaar inschakelen

Per jaar worden tegenwoordig ruim 200.000 huizen verkocht. De vraag naar huizen is groot. Zodra je besloten hebt om je huis te verkopen wil je natuurlijk dat dit zo snel mogelijk gebeurt. Het eerste waar dan aangedacht wordt is het inschakelen van een makelaar. Door een makelaar in te schakelen bespaar je jezelf een hoop werk, de makelaar doet namelijk veel voor je en zorgt voor potentiële kopers. Daarnaast maakt deze het je financieel gezien zo gunstig mogelijk en belicht de makelaar de beste punten van jouw huis om het voor potentiële kopers zo aantrekkelijk mogelijk te maken.

 

Hoe je een geschikte makelaar vindt

Er zijn tegenwoordig veel makelaars op de markt. Het kan lastig zijn om hier de goede tussen te vinden. Een belangrijk kenmerk is toch wel dat de makelaar in jouw regio moet wonen. Dat werkt het beste doordat deze de regio kent, een groot netwerk heeft en veel bezoek heeft van potentiële kopers die in dezelfde regio een huis zoeken. Dat zorgt ervoor dat de makelaar precies weet hoe jouw huis het beste te verkopen is, voor welke prijs en wat de geschikte doelgroep is. Door na te gaan wat bekende makelaren zijn in jouw omgeving en ermee in gesprek te gaan kom je er al snel achter welke makelaar voor jou geschikt is. Let er op dat de makelaar ook online actief is. Dat is vaak de eerste plek waar potentiële kopers op zoek gaan naar huizen. Een goede makelaar weet hier goed mee om te gaan en ziet ook online kansen liggen.

 

Waarom u moet kiezen voor een goede makelaar

Elke makelaar werkt op een andere manier. Sommigen werken zelfs met een unieke manier. Je huis wordt bijvoorbeeld voor een lagere inzetprijs te koop gezet zodat er snel interesse is van potentiële kopers, op deze manier krijg je snel interesse van een grote groep. Hierdoor zal er sneller geboden worden en ontstaat er een goede concurrentie. Uiteindelijk levert dit je alsnog de originele vraagprijs op alleen een stuk sneller. De verkoopmethode zorgt ervoor dat 40% van de woningen binnen 3 maanden verkocht zijn. Deze snelle en bijzondere verkooptechniek kan ook ideaal zijn bij de verkoop van jouw huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>