Het terrein veilig houden door middel van een toegangscontrole

 

Het komt steeds vaker voor dat je een speciaal gedeelte van een festivalterrein of een bouwplaats alleen opkomt als je bij de mensen hoort die bevoegd zijn om er te komen, en dat door een korte toegangscontrole bij de ingang.  

Een grote groep ongewenste personen eenvoudig buiten de deur houden is aan te raden. Je wilt niet dat er personen rondlopen in een omgeving waarvan niemand weet dat ze er zijn en ze bovendien schade kunnen veroorzaken of zelf letsel kunnen oplopen, denk maar aan een groep kinderen op een bouwplaats. Je wilt een oplossing die deze figuren altijd buiten houdt, maar voor het eigen personeel zo weinig mogelijk hinder oplevert.  

 

Binnenkomen met je druppel  

Alle bevoegde personen eenvoudig naar binnen en naar buiten laten komen kan het best door middel van een ‘druppel’, hiermee worden de telefoon, badge aan een koord of bijvoorbeeld een vingerafdruk bedoelt. Deze stellen iemand in staat snel door de ingang te  komen, zonder dat het bedrijf hier mensen voor nodig heeft die staan te controleren bij iedere deur. 

Dit soort systemen worden al in veel bedrijven gebruikt, en met succes. Toegangssystemen zijn een begrip geworden in veel kantoorpanden. Mocht je nu pas besluiten om in te stappen dan kies je voor een bewezen goed functionerend systeem.  

 

Bijhouden hoe lang iemand op kantoor aanwezig is  

Naast een toegangssysteem hanteren, wil je uiteraard je werknemers bij de deur ook laten inklokken. Het is in veel bedrijven vanzelfsprekend dat dit gebeurt en daarnaast ook logisch dat je zicht wilt hebben op de tijd dat deze mensen daadwerkelijk aanwezig zijn, en of ze wel op tijd komen.  

Hiervoor moet je wel beschikken over een uitstekend systeem. Mochten er namelijk duizenden medewerkers zijn dan moet de het systeem dat de tijdregistratie doet het wel aankunnen. Bovendien moet het betrouwbaar zijn. Het mag namelijk niet gebeuren dat de tijdsregistratie een lange tijd niet werkt of onbetrouwbaar is. Dit is slecht voor het vertrouwen en de productiviteit.  

 

Voordelen van scanners bij de deur  

Het is handig om te weten wie er wanneer op jouw terrein is, zo blijkt maar weer. Ook zonder systemen ben je verplicht om dit bij te houden, voor de veiligheid en om data te verzamelen over  de medewerkers. Je wilt natuurlijk niet spioneren maar wel weten hoeveel uren er daadwerkelijk opgeschreven zullen moeten worden. 

Het gebruiken van software en automatische scanners versnelt dit proces en voorkomt menselijke fouten. Omwille van de tijd die je verkrijgt en de toename van het vertrouwen tussen werknemer en werkgever zou je de aanschaf van deze systemen moeten overwegen.    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>