Hoe bepaal je de waarde van jouw huis?

Je hebt besloten dat je jouw huis wilt verkopen en dat doe je dan ook het liefst zo snel mogelijk. Voordat je dat doet is het natuurlijk belangrijk om zorgvuldig de vraagprijs te bepalen. Er spelen veel factoren mee in het bepalen van de vraagprijs. De locatie is erg belangrijk. Daarnaast is de staat van het huis belangrijk, er wordt gekeken of er veel onderhoud nodig is of niet. Andere factoren die meespelen zijn de omgeving en regels van de gemeente. Het kan zomaar zijn dat er speciale voorwaarden gelden voor jouw huis of dat verbouwen niet mogelijk of juist nodig is. Je kunt er ook nog achter komen of je zelf nog iets kunt doen om de woningwaarde te verhogen. Verder bepaalt de woningwaarde natuurlijk of je achterblijft met een restschuld of juist overwaarde hebt.

 

Factoren rondom waardebepaling van jouw huis

Het belangrijkste voor jou als verkoper is dat je een eerlijke prijs krijgt voor je huis en het niet voor te weinig geld verkoopt. Dat maakt het des te belangrijker om een nauwkeurige waardebepaling te laten doen. Een professionele makelaar helpt je daarbij door de juiste en beste prijs te bepalen. Veel makelaars bieden tevens een gratis waardescan. Deze geeft je antwoorden op diverse vragen zoals wat je huis waard is, wat je zelf kan doen voor een prijsverhoging en een schatting van hoelang je huis te koop zal staan. Dit wordt onder andere geschat door jouw huis te vergelijken met eerder verkochte en te koop staande woningen uit je regio. Hier kan al veel informatie uit afgeleid worden.

 

Wat een makelaar voor jou kan betekenen

Er wordt je een advies aangeboden over de waardebepaling en vraagprijs. Hierna kun je zelf bepalen of je gebruik maakt van meer uitgebreide dienstverlening van een makelaar naar jouw keuze. Dan wordt het advies nog concreter en wordt er naar meer factoren gekeken. Op die manier haal jij het meeste uit je woning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>