Hoe vind je een goede hovenier?

hovenier

Het kan een hele opgave zijn om de juiste hovenier voor het onderhoud of aanleg van je tuin te vinden. Er zijn er nogal wat, waardoor het soms lastig kan zijn om de knoop door te hakken en een keuze te maken. In dit artikel leggen we je uit waar je op moet letten bij het selecteren van een hovenier.

hovenierDe zoektocht naar de beste hovenier

Zoals we al zeiden zijn er behoorlijk wat hoveniers in ons land. Aangezien het aanleggen of het onderhouden vaak veel geld kost, wil je graag een hovenier vinden die kwaliteit levert tegen een goede prijs. Waar moet je op letten?

Praat met kennissen, vrienden en familie

In eerste instantie gaan mensen in hun omgeving op zoek naar een geschikte hovenier. Elk dorpje of stad beschikt wel over een hovenier. Toch hoeft het niet zo te zijn dat je met deze hoveniers goed zit. Daarom raden wij je aan om kennissen, vrienden en familie raad te plegen. Eén van hun heeft het afgelopen jaar ongetwijfeld ervaring gehad met één van de hoveniers uit de buurt. Zij kunnen je hun ervaringen vertellen, waardoor je de keuze wellicht wat makkelijker kan maken.

Onderhoud of aanleg?

Waar ben je naar op zoek? Als het alleen om het onderhouden van de tuin gaat, zijn de vereisten niet te vergelijken met die van een tuin aanleggen. Er zijn zelfs bedrijven die alleen gespecialiseerd zijn in onderhoud.

Wat betreft aanleg ligt het anders. Dan ben je opzoek naar een hoveniersbedrijf met een creatieve ingeving, die jou kan helpen om de mooiste tuin te creëren. Wanneer je om de tafel gaat zitten met dit hoveniersbedrijf is het altijd goed om te vragen of je een aantal eerdere ontworpen tuinen mag zien.

Het aanvragen van een offerte

Bij onderhoud is het duidelijk. Je spreekt van te voren een uurtarief af en de frequentie dat er onderhoud gepleegd moet worden. Bij het aanleggen van tuinen werkt het toch net iets anders. Je kunt het beste bij meerdere hoveniersbedrijven een schetstekening aanvragen, zodat je ze kunt vergelijken. Je betaalt flink wat geld voor het aanleggen voor een tuin, dus de meeste hoveniersbedrijven zijn wel bereid om een schetstekening te maken.

Volg je instinct

Wanneer je met het hoveniersbedrijf aan tafel zit, kun je heel goed aanvoelen of er een klik is of niet. Komt deze man vertrouwelijk over? Is die gepassioneerd om met jouw tuin aan de slag te gaan? Na een gesprek houd je er een bepaalt gevoel aan over, wat je vaak de waarheid verteld.

Ook is het goed om te kijken naar de capaciteiten van het bedrijf. Zien de busjes er goed uit? Hebben ze voldoende medewerkers en gereedschap? Komt het professioneel over? Om deze vragen te beantwoorden doe je er goed aan om bij het hoveniersbedrijf langs te gaan of door op de website te kijken.

Tot slot

Ga alleen akkoord als je ook echt het gevoel hebt dat het goed zit. Er zijn genoeg mensen die zich verplicht voelen om akkoord te gaan met een schets voor het aanleggen van een tuin, omdat ze zich verplicht voelde. Wanneer je twijfels hebt, moet je het gewoon niet doen. Je kunt het beste even wachten met het nemen van de beslissing of gewoon nee zeggen. Terugkomen kun je altijd nog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>