Hoe kun je de kans op een woninginbraak verkleinen?

De dagen worden korter en daarmee neemt de kans op een inbraak toe. De schemering biedt immers bescherming aan inbrekers en verkleint de kans dat ze worden gesnapt bij een inbraakpoging.

Daarom is het belangrijk om een aantal maatregelen te nemen waarmee je de kans op een woninginbraak kunt verkleinen. In dit artikel vertellen we je daar meer over.

 

Sensorverlichting

 

Eén van de goedkoopste maatregelen die je kunt nemen is het monteren van sensorverlichting. Met sensor verlichting zet je inbrekers immers in de spotlights op moment dat ze in de buurt van je deur komen. Dat heeft een afschrikwekkend effect. Sensorverlichting is relatief gezien goedkoop. Voor een paar tientjes heb je al verlichting van een prima kwaliteit.

 

Alarmsystemen

Naast sensorverlichting is een alarmsysteem een goede manier om inbrekers af te schrikken voordat ze aan hun inbraakpoging beginnen. Het is belangrijk dat wanneer je een alarmsysteem hebt laten installeren dat je stickers op de buitenramen aanbrengt waarmee je laat zien dat je woning met een alarmsysteem is beveiligd.

Heb je geen budget voor een alarmsysteem dan kun je er ook voor kiezen om stickers na te laten maken en die op je ramen te plakken. De stickers hebben immers al een afschrikwekkende werking op inbrekers.

Wil je meer weten over alarmsystemen voor thuis? Lees dan het blog op wifiwijs.nl over de 5 beste alarmsystemen voor thuisgebruik.

De sloten van je garagedeur

 

De meeste mensen weten het niet, maar lang niet iedere garagedeur wordt standaard met goede sloten geleverd. Dat hoeft niet te betekenen dat je de garagedeur moet vervangen. Garagedeur specialisten kunnen namelijk extra sloten op je garagedeur monteren zodat de inbraakveiligheid van de deur toeneemt.

Wanneer je een elektrische garagedeur hebt is het van belang dat je navraag doet of de motor van optilbeveiliging is voorzien. Als dat niet het geval is raden we je met klem aan om je motor te laten vervangen voor een motor die wel met optilbeveiliging is uitgerust.

Een voorbeeld van elektrische garagedeuren die met een motor met optilbeveiliging zijn uitgerust, zijn de garagedeuren van Hörmann. Meer informatie: elektrische garagedeuren van Hörmann.

Cilindersloten met kerntrekbeveiliging

 

Over het algemeen worden de toegangsdeuren van woningen standaard voorzien van cilindersloten zonder kerntrekbeveiliging. Dat maakt het voor inbrekers makkelijk om het slot open te breken en binnen te komen.

Het is dus aan te raden om een cilinderslot met kerntrekbeveiliging te installeren. Op die manier maak je de kans een stuk kleiner dat een inbreker bij jou probeert in te breken. Inbrekers kiezen over het algemeen voor de gemakkelijkste weg dus ze zullen hun geluk dan elders zoeken.

Meer tips?

 

Wil je meer inbraakpreventietips? Lees dan het blog met praktische tips op feenstra.com. Heb je een beperkt budget? Investeer dan in ieder geval in goede sloten. Wanneer inbrekers zien dat je goede sloten hebt wordt het immers al een stuk minder aantrekkelijk om bij je in te breken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>