Kunstgras in de achtertuin

Veel mensen hebben gras in de achtertuin en het kan veel moeite zijn om het te onderhouden. Kunstgras is een kunstmatige variant van gras en wordt onder meer in de sportwereld toegepast. Veel mensen zien er tegenop om het te gaan grasmaaien en het gras netjes bij te houden. De sporten hockey, honkbal, softbal, voetbal en tennis kunnen op kunstgras worden gespeeld. Er zijn verschillende soorten kunstgras en bij sommigen is het zelfs lastig om het van echt gras te onderscheiden. Er is bijvoorbeeld kunstgras met en zonder korrels. Bij voetbal wordt er kunstgras gebruikt met korrels voor een zachtere ondergrond. Bij hockey wordt er vooral kunstgras gebruikt met erg lage sprieten, want de bal kan de makkelijker rollen. De marktleider in kustgras in momenteel GreenFields, die telkens nieuwe technieken ontdekken. Ze hebben bijvoorbeeld een systeem waarbij een natuurlijke grasmat wordt verstevigd met kunstgras vezels, dat hybride kunstgras wordt genoemd. Kunstgras van hoogwaardige kwaliteit is lastig te onderscheiden van echt gras, en daardoor is het perfect voor in de tuin.

Heeft kunstgras onderhoud nodig?

Kunstgras heeft, net als normaal gras, ook onderhoud nodig. Omdat het niet leeft heeft het maar erg weinig onderhoud nodig. Om kunstgras te onderhouden heb je eigenlijk alleen maar een harde bezem nodig. Blaadjes, zaden en takken van omringende bomen en planten die op uw kunstgazon terecht komen, moet je verwijderen om kieming van onkruid te vermeiden. Hiervoor kun je een harde bezem gebruiken wat ook ervoor zorgt dat het gras mooi rechtop blijft staan. Als er toch onkruid in het kunstgras ontstaat, dan kun je dit eenvoudig verwijderen met een hark, de hand of met een onkruidverdelgingsmiddel. Als je kunstgras bestelt voor in de achtertuin, is het beter om er een gronddoek bij te nemen. Zo voorkom je dat eventuele wortels van onkruid door de kunstgrasmat heen kunnen groeien.

 

Waarom zijn kunstgraskorrels handig?

Er zijn verschillende soorten kunstgras die voor verschillende sporten gebruikt worden. Bij voetbal gebruiken ze ander kunstgras dan bij hockey. Bij voetbal zijn de sprieten veel hoger en daar worden dan kunstgraskorrels bij gebruikt. Onder de kunstgras laag zit een speciaal soort zand. Een kunstgrasveld zonder rubber infill voelt aan als het strand en daardoor zal de bal te laag stuiteren. Kunstgras kan ook perfect in de tuin worden gebruikt en daar heb je dan ander kunstgras voor. Hierbij heb je dan geen korrels nodig en ziet het erg natuurlijk uit in de tuin. Omdat kunstgras niet echt is kan je het ook in verschillende kleuren doen, zoals zwart, paars, bruin, grijs en zelfs roze. Bij Mooivoorindetuin.nl zijn verschillende soorten kunstgras beschikbaar in verschillende kleuren. Ook zijn er prachtige loungesets en parasols beschikbaar in de webshop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>