Kunstgras of natuurlijk gazon?

Tegenwoordig hebben veel mensen een gazon, natuurlijk of kunstgras. Maar wat zijn de voor- en nadelen van deze opties? Steeds meer mensen laten zich overtuigen door de voordelen van kunstgras en het wordt ook steeds lastiger om het verschil te zien tussen kunstgras en een natuurlijk gazon.

 

Tegenwoordig is kunstgras in de tuin een toenemend fenomeen en hebben steeds meer mensen kunstgras in plaats van het natuurlijke gras. Dit omdat kunstgras vaak makkelijker te onderhouden is en goed is voor het milieu. Nooit meer last van ongedierte, onkruid of een middag het gazon maaien. Deze voordelen hebben ervoor gezorgd dat steeds meer mensen kiezen voor het kunstgras gazon.

Als je rondkijkt in tuinen is het tegenwoordig al snel lastig om een natuurlijke tuin te onderscheiden van een kunstgras tuin. Voor kwaliteit en uiterlijk is dit natuurlijk belangrijk en als koper wil je natuurlijk het meest natuurlijke uiterlijk voor het gazon. Een onnatuurlijke grasmat is niet mooi en wordt liever niet aangeschaft.

 

Natuurlijk gras heeft ook zo zijn voordelen, zo is het als tuinliefhebber met groene vingers erg mooi om lekker te genieten van het gazon en het te onderhouden. Ook houden mensen ervan om hun harde werk te zien lonen door een prachtige grasmat in de tuin te hebben. Bovendien is natuurlijk gras een stuk goedkoper dan kunstgras om aan te leggen.

 

Veel mensen zijn bereid om meer te betalen voor een kunstgras gazon in plaats van een natuurlijk gazon om te besparen op de grote vereisten van het onderhoud van een natuurlijk gazon. Ook is kunstgras natuurlijk perfect voor mensen met hooikoorts of grasallergie. Dit is ook een van de redenen waarom de populariteit van kunstgras toenemend is. Er wordt natuurlijk ook een grasmat van kunstgras aangelegd om geen last te hebben van hooikoorts maar alsnog te kunnen genieten van een grasmat.

 

Dus, is het beter om natuurlijk gras te laten groeien in de tuin, of is kunstgras kopen een betere optie? Beide opties hebben zo hun voordelen en nadelen. Het is natuurlijk een keuze die goed overwogen moet worden en waar kennis van beide opties ook erg handig is. Voor mensen die van tuinieren houden en die bereid zijn veel werk ergens in te steken is natuurlijk gras altijd beter dan kunstgras. Maar voor mensen met weinig vrije tijd is het ideaal om te kunnen genieten van het kunstgras in plaats van de weinige vrije tijd die beschikbaar is kwijt te zijn aan het onderhoud van natuurlijk gras.

Er is geen directe winnaar tussen de twee dus het blijft een kwestie van persoonlijke voorkeur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>