Portugese laurier kwekerij

Om maar meteen met de deur in huis te vallen; de Portugese laurier is één van de mooiste haagplanten die er in Nederland te verkrijgen is. Vooral die van de Kwekerij Portugese Laurier. Kwalitatief zeer goede planten tegen scherpe prijzen. Ook de levering is top. Omdat de laurier rechtstreeks uit de eigen kwekerij gebeurt waar iedere plant van klein stekje tot de gewenste grootte wordt gekweekt kan er een korte levertijd worden gehanteerd. En dat naar iedere gewenste locatie in Nederland. De plant en doorwortelde kluit wordt goed verpakt zodat de Portugese laurier in dezelfde conditie bij u thuis wordt afgeleverd als dat het uit de kwekerij is verzonden.

 

Waarvoor is deze haag geschikt?

Een Portugese laurier kan solitair worden aangeplant in de volle grond of in een sierpot op het terras of bij de deur worden geplaatst. Maar het allermooiste komt de laurier tot zijn recht wanneer het als haag wordt aangeplant. De volle, leerachtig aanvoelende groene bladeren creëren een groene, natuurlijke muur waar u het hele jaar door van kunt genieten. De Portugese laurier is namelijk winterhard en verliest nagenoeg geen blad. Met de Prunus lusitanica, de Latijnse benaming voor deze lauriersoort, kunt u formele lage haagjes maken of voorname hoge hagen. Daarbij is uw privacy gegarandeerd want de laurier kent een goede, volle vertakking. Het waaiert niet breed uit tijdens het groeien zodat het een smalle, hoge vorm behoudt. U kunt de Portugese laurier het hele jaar door aanplanten, behalve tijdens een vorstperiode.

 

Snoeien

De Portugese Laurier Kwekerij adviseert om jaarlijks de snoeischaar ter hand te nemen om de groei te stimuleren. De beste periode hiervoor is aan het einde van de zomer. Mocht u de snoeibeurt overslaan dan bestaat de kans dat de Portugese laurier dikke takken gaat vormen die met een gewone snoeischaar niet te knippen zijn. Dan zal er toch echt de zaag aan te pas moeten komen. Bekijk op de site van de Portugese Laurier Kwekerij de tabel wat de beste plantafstand is per strekkende meter. Ook voor vragen over of bestellingen van de Portugese laurier kunt u bij hen terecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>