Welke problemen komen veel voor bij kunstgras?

Kunstgras is voor velen natuurlijk de perfecte manier om wat extra groen aan de tuin toe te kunnen voegen, zonder dat je wekelijks met de grasmaaier aan de haal hoeft. Toch is het laten aanleggen van kunstgras een serieuze en nauwkeurige klus. Gebeurt dit namelijk niet op de juiste manier, dan kun je hier in de loop van de tijd enorme problemen mee krijgen. Vooral gezien het laten plaatsen van kunstgras aardig in de papieren kan lopen, is het wel fijn te weten dat het op de juiste manier gebeurt. Om je een idee te geven welke problemen veel voorkomen, hebben we er aantal voor je op een rijtje gezet.

 

Verkeerde soort kunstgras

Eén van de meest voorkomende problemen, die overigens niet direct bij de verkoper zijn neer te leggen, is het soort kunstgras. Veel mensen kiezen er namelijk voor om zonder zich te laten adviseren het internet op te gaan en vaak op basis van prijs een keuze te maken. Belangrijk is namelijk dat je voor jezelf goed weet welke verschillen er zijn. Zo is het dus zaak om voor jezelf eerst te bepalen wat de toepassing van het kunstgras is, alvorens je de uiteindelijke keuze maak. Kunstgras puur ter decoratief is natuurlijk anders, dan wanneer je er ook op wilt kunnen sporten of de kinderen er op willen kunnen spelen. Je kunt dus beter even de tijd nemen en advies in winnen, dan uiteindelijk de verkeerde keuze maken.

 

De naden zijn zichtbaar

De kosten voor kunstgras laten leggen kunnen sterk verschillen. Iets wat vaak ook terug is te zien in de kwaliteit van het gelegde werk. Het uiteindelijke doel van kunstgras, is om te doen laten lijken alsof het echt is. Je zit er dan natuurlijk niet op te wachten dat er allerlei naden zichtbaar zijn. Omdat het achteraf niet meer mogelijk is deze naden weg te werken, zal de volledige mat opnieuw moeten worden gelegd. Je kunt je dus wel voorstellen welke kosten hiermee gemoeid gaan. Je kunt er dus beter direct voor kiezen een expert in te schakelen, want anders ben je onderaan de streep vaak zelfs nog duurder uit. Zorg er daarom dus ook voor dat je niet alleen professioneel advies inwint, maar het ook laat aanleggen door een professional.

 

Onkruid in je tuin

Er is natuurlijk niets zo vervelend als onkruid in je tuin. Als je denkt dat dit bij kunstgras niet kan gebeuren, dan heb je het helaas mis. Althans, wanneer het niet goed gelegd is. Je doet er daarom dus ook goed aan om je kunstgras te laten aanleggen door de experts van Mastergrass.nl/. Zo weet je namelijk zeker dat onkruid geen kans heeft om zich te nestelen en hoef je ook niet bang te zijn dat naden zichtbaar zijn. Wat er namelijk vaak wordt vergeten, is het leggen van een stabilisatiedoek. Dit is essentieel om ervoor te zorgen dat het onkruid geen kans heeft om er doorheen te kunnen komen. Doe je dit niet, dan loop je het risico dat het onkruid de kans krijgt om zich door de mat heen te kunnen wortelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>