Wanneer kan een grensreconstructie wel eens heel goed van pas komen?

Je hebt er misschien al wel eens van gehoord, maar misschien ook niet. Het is dan ook niet iets waar iedereen sowieso mee te maken krijgt. Soms kan het echter toch wel echt praktisch zijn om een grensreconstructie te laten uitvoeren. Dit geeft dan een heleboel duidelijkheid over wat er wel en niet kan en wat er wel en niet tot jouw terrein hoort. 

 

Wat houdt het in?

Een grensreconstructie wordt voornamelijk ingezet als je nou echt eens wil weten wat er allemaal tot jouw terrein behoort. Dit is bijvoorbeeld zeer belangrijk als je een schutting zou willen laten plaatsen. Deze wil je bijvoorbeeld niet te veel in je tuin laten plaatsen, want dan doe je niets met het terrein daarachter, maar deze wil je ook niet te veel naar achteren laten plaatsen, want dan kom je in de knoei met het terrein van je buren. Door een grensreconstructie weet je voor eens en voor altijd wat nou de precieze grenzen zijn.

 

Schuttingen plaatsen

Zoals hierboven ook al kort is gezegd, zou er dus gebruik gemaakt kunnen worden van een grensreconstructie om duidelijk te krijgen over waar je je schuttingen zou willen plaatsen. Dit kan echter ook ingezet worden als je misschien een beetje ruzie hebt met de buren over wat nou bij wie hoort. Deze akkefietjes kunnen vaak relatief gemakkelijk opgelost worden als je hier gewoon even een grensreconstructie voor inschakelt. Zo hou je de buren te vriend en zorg je ervoor dat iedereen gewoon het terrein krijgt waar diegene recht op heeft.

 

Geavanceerde meetinstrumenten

Nu kun je je terecht afvragen hoe dit anders is dan als jij het zelf zou gaan opmeten. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat er bij een grensreconstructie gebruik wordt gemaakt van zeer geavanceerde meetinstrumenten. Hiermee kan echt op de centimeter precies gemeten worden en zo zal er dus geen twijfel mogelijk zijn over wat nou wiens terrein is. Mocht dit jou als muziek in de oren klinken, dan kan het slim zijn om eens te kijken wie voor jou een grensreconstructie uit zou kunnen voeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>