Houd uw elektronica veilig tegen waterschade met deze waterdichte LED-strips

Wanneer je graag wat extra verlichting aan een ruimte wilt toevoegen, dan zijn LED-strips hier natuurlijk bij uitstek voor geschikt. Echter is het wel belangrijk er rekening mee te houden dat de standaard LED-strips niet waterdicht zijn. Dus plaats je ze buiten of in een vochtige ruimte, dan is het goed te kijken naar speciale daarvoor bestemde waterdichte varianten. Om ervoor te zorgen dat je geen last krijgt van waterschade, hebben we een aantal tips die je kunnen helpen bij het realiseren hiervan. Het is namelijk wel belangrijk dat je kiest voor de juiste strips, maar ook voor de juiste aansluiting. Want ook wanneer daar vocht bij kan komen, loop je het risico op kortsluiting. Omdat er genoeg waterdichte opties voor led strips zijn, hebben we er een aantal voor je uitgepikt, die we in dit artikel verder met je zullen gaan bespreken.

 

Let op de IP waarde

De waterdichte LED-stripverlichting is een lineaire reeks LED-strippakketten die op een veelzijdige computer printplaat zijn gemonteerd en de algehele constructie heeft een minimale IP-classificatie (IP65). De Associate Degree Informatics Rating verwijst naar het beschermingsniveau dat wordt geboden door een elektronische of elektrische behuizing van een associate degree tegen het binnendringen van extern vuil, vloeistoffen of andere objecten waaraan koopwaar wordt blootgesteld. Het primaire nummer geeft bescherming tegen vaste stoffen aan. Het tweede cijfer geeft het niveau van vloeistof bescherming aan. Hoe hoger de waarde van elk cijfer, hoe beter de bescherming.

 

Kale ledstrips

Wanneer we gaan kijken naar kale ledstrips, dan zien we dat deze doorgaans een IP20 classificaties hebben. Dit houdt in dat ze niet beschermd worden tegen vloeistoffen en dus ook niet waterdicht zijn. Deze stips zijn dus absoluut niet zomaar buiten te gebruiken. Uiteraard zijn er wel andere opties, zoals het gebruiken van een daarvoor speciale afdekhoes, waardoor ze niet worden blootgesteld aan vocht. Overigens maakt het hierbij niet uit of je kiest voor het bestellen van letstrip op batterij of op een 12 volts adapter.

 

Hoe zorg je dat je ledstrips waterdicht zijn?

Nu je weet hoe het zit, is het goed verder in te gaan op het daadwerkelijk waterdicht maken van deze stips. Dit kun je op een aantal verschillende manieren doen. Wat je vaak ziet, is dat er wordt gekozen voor een speciale siliconen polymeer huls. Dit zorgt er namelijk voor dat de kwaliteit hetzelfde blijft, maar de ledstrip niet vochtig kan worden. Kies je voor een andere bescherming, dan loop je het risico dat het licht van de strip niet helemaal goed tot z’n recht komt, waardoor je niet de uiteindelijke kwaliteit krijgt die je wel mag verwachten van de ledstrips die je hebt besteld. Uiteraard kun je ook direct kiezen voor een waterdichte led strip. DEze zijn namelijk al voorzien van een polymeer omhulsel, waardoor ze overal geplaatst kunnen worden, zonder dat je bang hoeft te zijn dat het vochtig wordt. Zoals je dus kunt zien, zijn er een aantal verschillende opties. Het is dus aan jezelf hoe jij hier invulling aan wilt geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>