Verras je vrienden met een gezellig tuinfeest

Wil je dit jaar je verjaardag eens op een originele manier vieren? Verras je vrienden dan met een gezellig tuinfeest. Een tuinfeest waarbij je heerlijk gaat borrelen in de avondzon of een feestje onder het genot van een barbecue. Om het perfecte tuinfeest te organiseren moet je aan een aantal dingen denken. Met alleen tafels, stoelen en eten kom je er nog niet. Vergeet ook vooral de muziek, tuinverlichting en versiering niet om de perfecte sfeer te creëren voor je tuinfeest.

 

De uitnodiging

Na het prikken van de datum kun je beginnen met het uitnodigen van de gasten. Nu kun je dit doen via een e-mail. Maar eigenlijk is dit natuurlijk heel onpersoonlijk. Je gasten vinden het vele malen leuker om uitgenodigd te worden op een persoonlijke manier. Stuur daarom weer eens een leuke kaart via de traditionele post.

Staplaatsen

Voor het tuinfeest dien je natuurlijk voldoende zit en staplaatsen te regelen. Nu wil je natuurlijk een swingend tuinfeest geven. Daarom is het beter om staplaatsen en zitplaatsen af te wisselen. Creëer een aantal knusse zithoekjes en plaat

Lekker hapje en drankje

Een ideaal tuinfeest is voorzien van de lekkerste hapjes en drankjes. Bij een grote groep is het gezellig om de barbecue aan te steken. Maar vergeet ook niet heerlijke salades, stokbrood met kruidenboter en fruit te serveren. In combinatie met heerlijke verse sappen, speciale wijnen en bieren wordt jouw tuinfeest er een om nooit te vergeten. Is het erg warm? Plaats dan een aantal emmers met ijsklontjes, zodat de wijn en het bier gekoeld blijven.

Sfeervolle aankleding

Wat ook niet mag ontbreken aan een tuinfeest is sfeervolle aankleding. Kleed je tuin in een bepaalde stijl aan. Ga je voor een tropical night? Of voor een jaren 80 sfeer? Natuurlijk kun je ook gewoon je tuin gezellig aankleden met slingers, ballonnen en lampionnen. En zorg voor sfeervolle verlichting voor als de zon ondergaat. Verlichting is bovendien een van de belangrijkste aspecten bij een sfeervol tuinfeest. Hang een lichtsnoer op aan de schutting. En plaats hier en daar een aantal kaarsen in een lantaarn. Je zult zien dat zodra het donker wordt er een intieme sfeer ontstaat.

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>