Geef jouw tuin een makeover 

Waarschijnlijk heb jij al in geen tijden niets aan de tuin gedaan. Het gras komt nog net niet tot de knieen en bijna alle bloemen hebben het begeven. Nu wordt het toch echt tijd om iets aan jouw tuin te doen. En waarom zou je niet gelijk de hele tuin doen. Het fijne aan het geven van een makeover aan de tuin is dat je het helemaal zelf kan bedenken. Altijd al een groot terras gewild of juist meer gras, dan is dit nu je kans! 

Waar begin je?

Allereerst ga jij of met je partner bedenken wat je wil. Wil je juist een groot terras, vijver, borders, gras of juist kunstgras, plek voor de kinderen om te spelen of misschien wel een zwembad? Nadat je over de grote dingen hebt gekozen, moet je de tuin gaan opmeten. Dit doe je om een goede schets te kunnen maken van de tuin. 

Wellicht is het je opgevallen dat het gras niet goed groeit of dat de struiken in de tuin snel vergaan. Hieronder enkele tips: 

Gras, geen gras of kunstgras. Dit is iets waar je goed over na moet denken.  Met kinderen is gras wel erg fijn. Maar gras kost veel onderhoud en in de winter zal het gras niet meer groen kleuren. Daarom zou kunstgras ook een goede optie zijn, hier heb je nauwelijks onderhoud aan. Helaas is het vaak wel duurder dan normaal gras. En daarnaast kan je natuurlijk kiezen voor geen gras. 

  • Kies de juiste planten. Vraag informatie aan of laat je helpen in het tuincentrum met welke bomen, planten, struiken en bloemen het goed zullen doen in jouw tuin. Niet elke plant kan het namelijk overleven in jou tuin. Dit komt omdat de ene plant, struik, bloem of boom juist veel zon nodig heeft en dan ander juist veel water of schaduw. Het is daarbij belangrijk dat je weet waar in de tuin alleen maar schaduw is en waar vooral de zon op staan. Waar de zon veel op staat kan je natuurlijk goed een terras neer zetten!

Je kan kiezen om dit zelf te doen of hiervoor iemand in te huren. Mocht je nou helemaal geen idee hebben wat je met de tuin moet kan je ook een tuinarchitect inhuren. Dit kost vaak wel iets meer geld, maar diegene weet precies welke planten het goed zullen doen jouw tuin en zal de tuin inrichten aan al jouw eisen. 

De tuin leeg halen

Als je eenmaal weet hoe de tuin eruit komt te zien begint het leeghalen van de tuin. Waarschijnlijk kan alles weg. Dit zal niet allemaal in de groene bak passen. Gelukkig heeft recycle-bak genoeg tuinafval containers die gehuurd kunnen worden. Zo is er voor elke soort tuin wel een tuinafval container beschikbaar.  Ook zijn er verschillende maten waar al het afval van de tuin in past. Check ook even de website met wat allemaal niet in de tuinafval container mag. 

Met het uitruimen van de tuin ben je natuurlijk wel even bezig. Je kan daarom hulp vragen van familie of vrienden, maar je kan ook een bedrijf inhuren die jou hierbij helpt.

De tuin aanleggen

Nu begint het leukste deel. Je mag eindelijk jouw droomtuin aan gaan leggen en inrichten. Houd je hierbij goed aan de tekening en na een tijdje zullen alle planten gaan groeien en zal volgende zomer jouw tuin er fantastisch bij liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>