Euonymus Japonicus Green Spire planten

De Euonymus Japonicus Green Spire is een goede aanwinst voor uw tuin. Solitair aangeplant, pronkend in een sierpot of als haag geeft het de tuin een verzorgd en goed aanzien. Zeker wanneer u houdt van een strak en lage haag als erfafscheiding is de Euonymus Japonicus Green Spire een uitstekende heester. Het kan dan ook zeer goed de buxushaag vervangen. Veelal legt de buxus het loodje door aantasting van ziektes of de buxusmot. De Euonymus Japonicus Green Spire is hiertegen resistent. Net als de buxus kan de Japanse Kardinaalsmuts, de Nederlandse benaming voor de Euonymus Japonicus Green Spire, op iedere standplaats worden aangeplant. Het groeit uit tot een maximale hoogte van 80 centimeter en is winterhard. Dat wil zeggen dat het zelfs tijdens extreme kou niet zijn licht gekartelde, langwerpige donkergroene blaadjes verliest. 

Onderhoud van de Euonymus Japonicus Green Spire

De Euonymus Japonicus Green Spire heeft maar weinig onderhoud nodig. Eenmaal per jaar snoeien volstaat om de heester goed in vorm te houden. De beste periode hiervoor is rond het voorjaar. Zorg er voor dat het een bewolkte, niet al te warme dag is zodat verbranding van de blaadjes wordt voorkomen. Meestal is het afdoende om alleen de bovenzijde te toppen. In zeer droge periodes kunt u de Euonymus Japonicus Green Spire van extra water voorzien, bij voorkeur in de vroege ochtenduren. 

De Euonymus Japonicus Green Spire aanplanten

De Euonymus Japonicus Green Spire gedijt het beste in goed gedraineerde grond die bovendien lekker luchtig is. Voor het aanplanten is het daarom goed om de aarde goed om te spitten, tot een diepte van 30 centimeter. Wilt u de Euonymus Japonicus Green Spire als haag aanplanten? Graaf dan een geul en meng de uitgegraven grond met organische meststoffen. Voeg dit tevens aan de geul toe. Dompel de Euonymus Japonicus Green Spire even onder in een bak met water alvorens u ze gaat planten. De wortels kunnen dan voldoende vocht tot zich nemen. Om de haag in een rechte lijn aan te planten kunt u vooraf een hulplijntje spannen. Na het aanplanten geeft u de Euonymus Japonicus Green Spire direct water. Blijf dit de eerste periode na het aanplanten regelmatig doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>