Stijlvolle garagedeuren

Hoewel garagedeuren vroeger vooral als een functioneel onderdeel van het huis werden gezien, is dat vandaag de dag wel anders. Inmiddels zijn er vele soorten garagedeuren verkrijgbaar, in tientallen kleuren en motieven. Daardoor zijn de deuren voor garages een belangrijk onderdeel geworden van de uitstraling van je woning.
Maar wat zijn dan de mogelijkheden? Daar gaan we dit artikel op in. We bespreken diverse stijlvolle garagedeuren die uitstekend bij moderne woning passen.

Openslaande garagedeuren

Openslaande deuren voor garages zijn de meest dure, maar ook meest stijlvolle garagedeuren. Ze zijn in allerlei vormen te verkrijgen. Van rechthoekige deuren tot en met deuren in de vorm van een boog. Openslaande garagedeuren zijn leverbaar in staal en hout. Houten openslaande deuren ogen met name stijlvol bij woningen die een rieten dak hebben of waarbij er veel hout in de gevel is verwerkt.

Garage roldeuren

Roldeuren associeer je waarschijnlijk niet meteen met stijlvol, maar dat is absoluut onterecht. Moderne garagedeur roldeuren zijn namelijk voorzien van strakke, mooie geïsoleerde panelen waardoor de deuren een moderne uitstraling geven aan je woning.
Bovendien heb je met een garage roldeur vrijwel de gehele garagepoort je beschikking om spullen in op te slaan. Ook wanneer je geen spullen in de garage wilt opslaan, maar de garage als parkeerplaats wilt gebruiken, is het ook de ideale garagedeur. De panelen klappen tijdens het openen immers niet naar buiten toe, waardoor je geen risico loopt dat tijdens het openen van de garagedeur je auto per ongeluk beschadigd raakt.

Sectionale garagedeuren

Vind je de deurpanelen van een roldeur iets te smal? Dan is een sectionale garagedeur waarschijnlijk een betere keuze voor je. Deze stijlvolle garagedeuren hebben brede deurpanelen die tijdens het openen in de garage direct onder het plafond worden gehangen. Sectionaaldeuren hebben geen handgrepen en geven daardoor een moderne uitstraling aan je woning.

Zijdelingse garagedeuren

Zijdelingse garagedeuren zijn sectionaaldeuren, alleen – zoals de naam al aangeeft – worden hierbij de panelen niet verticaal, maar horizontaal geopend. Het grote voordeel hiervan is dat je de garagedeur slechts een klein stukje hoeft te openen voordat je de garage in en uit kunt lopen. Ideaal als je alleen even snel iets uit garage wilt pakken, zoals je fiets of je gereedschapskist.

Kanteldeuren

Net zoals bij een roldeur het geval is, worden kanteldeuren vaak niet geassocieerd met stijlvol. Toch is dat ook bij kanteldeuren niet terecht, want moderne kanteldeuren hebben wel degelijk een strak afgewerkte uitstraling. Toegegeven, de andere soorten deuren die we hiervoor hebben besproken hebben een mooiere uitstraling. Maar wanneer je een beperkt budget hebt, is een kanteldeur nog steeds een prima keuze.

Stijlvolle bediening

Wanneer je een mooie garagedeur hebt gekocht wil je de deur natuurlijk stijlvol bedienen. En dat is geen probleem. Bij alle deuren die we hebben besproken is het mogelijk om ze elektrisch te bedienen. Het voordeel van een elektrische bediening is dat het niet alleen gebruiksgemak oplevert, maar ook een stukje veiligheid. De aandrijvingen van topmerken zijn namelijk uitgerust met een pin die de deur vergrendeld op moment dat hij in gesloten toestand is.

Verdiep je in de mogelijkheden van garagedeuren

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er verschillende soorten modellen garagedeuren, om nog maar te zwijgen over de vele verschillende kleuren en motieven die leverbaar zijn. Ons advies is dan ook om je uitgebreid te verdiepen in de verschillende modellen, kleuren en motieven.
Kortom, ga op internet rondkijken en bezoek een aantal showrooms om de verschillende soorten deuren in het echt te bekijken en uit te proberen. Op die manier weten we zeker dat je straks de juiste garagedeur koopt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>