Zo bereid je de tuin voor op de lente!

Het voorjaar komt er weer aan en dat betekent dat de tuin voorbereid kan worden voor het bloeiseizoen. Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat je tuin het gehele voorjaar en ook in de zomer nog volledig tot zijn recht komt. Dit vergt echter wel wat voorbereiding. Hieronder geven we een kort overzicht van enkele werkzaamheden die je kunt ondernemen.

Het verwijderen van onkruid

Dit is wellicht meteen het minst leuke klusje, maar moet wel gedaan worden. Onkruid ziet er niet mooi uit en het kan daarnaast zeer schadelijk zijn voor je planten. Indien je wilt dat deze planten in het voorjaar weer bloeien, dient het onkruid verwijderd te worden. Je kan dit op meerdere manieren doen. Onkruid kan in principe met de hand uit de grond getrokken worden. Mocht je het niet zo goed hebben bijgehouden en is het onkruid gaan woekeren dan kun je ook gaan schoffelen om onkruid te verwijderen. Door te schoffelen maak je de grond los en wordt het voor onkruid moeilijker om opnieuw te wortelen.

Nieuwe spullen

Nu al het onkruid is verwijderd, kun je de tuin wederopbouwen. Hiervoor dien je wellicht wat spullen in huis te nemen. Om te voorkomen dat je meerdere malen op en neer moet rijden, kun je een aanhanger huren waarin je zowel nieuwe beplanting als mest en tuinaccessoires in kan vervoeren. Mest is belangrijk voor gezonde beplanting. Zodra de planten weer gaan groeien, hebben deze meer voeding nodig. Een voedzame bodem is daarom erg belangrijk. Om nieuwe planten te plaatsen moet je wellicht andere planten verplanten. Dit dien je te doen als ze nog in ruststand zijn, dus voordat de planten uit het blad komen. Het is hierbij belangrijk dat de wortel van de plant zo weinig mogelijk aangetast wordt.

 

Nieuwe accessoires

Nu de planten in de tuin weer een plek hebben en het onkruid is verwijderd, kun je aanpassingen verrichten aan de tuinaccessoires. Hierin kun je zo ver gaan als je zelf wilt. Wellicht ben je toe aan een nieuwe tuinmeubel zet of wil je een gezellige vuurkorf aanschaffen. Ook hier komt een aanhangwagen huren van pas. Al helemaal als je nog niet zeker weet met welke spullen je thuis gaat komen, ben je er in ieder geval van verzekert dat het allemaal mee kan. Na het neerzetten van de accessoires is het alleen nog wachten op het voorjaar en kun jij weer lekker genieten van dat eerste voorjaarszonnetje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>