Aanleg van een bedrijfstuin waarop letten?

Met een mooie bedrijfstuin maak je niet alleen een goede indruk op zakelijke relaties die bij je op bezoek komen, maar zorg je ook voor een prettige werkomgeving voor jezelf en je personeel. Maar eerlijk is eerlijk, de investering in een bedrijfstuin loopt vaak in de vele duizenden euro’s, daarom wil je dat de tuin aan al je wensen voldoet.

Zorg daarom dat je goed voorbereid het gesprek met een hoveniersbedrijf aangaat, zodat je weet welke aspecten er absoluut niet over het hoofd mogen worden gezien. In dit blogartikel helpen we je daarbij op weg. Wil je na het lezen van dit artikel meer informatie over bedrijfstuinen en ander zakelijke groene dienstverlening? Bekijk dan de pagina over zakelijke hoveniersdiensten van Aardoom Hoveniers.

De stappen naar een bedrijfstuin die aan je wensen voldoet

Iedere tuin, of het nu een particuliere op zakelijk tuin betreft, begint bij de wensen en behoeften van de eindgebruiker. Daarom is het maken van een tuinontwerp van essentieel belang om geen belangrijke zaken over het hoofd gezien.

Tuinontwerp laten maken

Een tuinontwerp is een schets van hoe de tuin eruit gaat zien, inclusief looppaden, eventuele waterelementen en een beplantingsplan. Voor wat betreft het ontwerp is het van belang dat de bedrijfstuin brede paden heeft, zodat personeel naast elkaar kan lopen. Ook mogen enkele bankjes of picknicktafels natuurlijk niet ontbreken. Veel mensen vinden het immers prettig om tijdens de warme zomerdagen buiten te lunchen.

Kijkend naar het beplantingsplan, is het belangrijk dat er rekening wordt gehouden met de groeisnelheid van het groen. Je zit er immers niet op te wachten om keer op keer een hovenier in te moeten schakelen, omdat struiken en bomen snel groeien.

Kortom, in het gesprek met het hoveniersbedrijf is het van belang om je wensen uit te spreken en aan te geven waaraan het tuinontwerp in ieder geval aan moet voldoen. Vervolgens zal een professionele hovenier zelf met aanvullende ideeën komen zodat jullie samen tot een ontwerp kunnen komen dat aan alle eisen voldoet.

Tuinaanleg

Wanneer het tuinontwerp is gemaakt en je het ontwerp goed hebt gekeurd, kan de hovenier de werkzaamheden voor het aanleggen van de bedrijfstuin inplannen. Bij het aanleggen van de tuin is het met name van belang dat je van tevoren weet hoe lang de klus duurt, zodat je het personeel kunt informeren over eventuele overlast.

Daarnaast is het aan te raden om afspraken te maken over meerwerk. Tijdens het aanleggen van de tuin kan er immers iets onverwachts gebeuren, waardoor de aanleg duurder wordt. Het is dan fijn als je je van tevoren duidelijke afspraken hebt gemaakt over hoe hiermee wordt omgegaan.

Tuinonderhoud

Nadat de tuin is aangelegd is er natuurlijk tuinonderhoud nodig. Het werkt het prettigst als je het bedrijf dat het tuin heeft aangelegd ook het onderhoud laat uitvoeren. Ze weten hoe de tuin is aangelegd en kunnen daardoor het onderhoud vaak efficiënter verzorgen.

Ons advies is om het tuinonderhoud direct mee te nemen in de offerte voor het ontwerpen en aanleggen van de bedrijfstuin. Wanneer je namelijk afspreekt dat het hoveniersbedrijf periodiek de tuin mag onderhouden, heb je kans dat ze het ontwerp en de aanleg van de bedrijfstuin net wat scherper offreren, omdat je een totaalpakket afneemt.

Terreinonderhoud

Naast een bedrijfstuin zijn er op bedrijventerreinen vaak ook gemeenschappelijke stukken grond die je samen met andere bedrijven op het terrein mooi wilt houden. Voor dergelijke klussen kun je een contract voor terreinonderhoud afsluiten. Werkzaamheden die onder terreinonderhoud vallen zijn onder andere het snoeien van de bomen en onkruidbestrijding.

Meer informatie over terreinonderhoud vind je hier: https://www.aardoomhoveniers.nl/dienst/terreinonderhoud/

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>