De Taxus kwekerij

Een onderhoudsvriendelijke Taxushaag is steeds meer terug te vinden in de Nederlandse tuinen. Ze hebben een luxueuze en chique uitstraling en zijn mooi smal te houden. De Taux is wintergroen en hiermee een prachtige groenblijvende haag. De meest bekende taxussoort is de Baccata, deze geeft in het najaar kleine rode bessen en groeit gemiddeld 10 tot 20 centimeter per jaar.

Aanplanten

Om een mooie, volle haag te krijgen is het belangrijk dat u de juiste hoeveelheid planten per meter aanplant. De hoeveelheid per strekkende meter is afhankelijk van de hoogte van de plant. Zo adviseren wij bij de 30/40 cm 6 planten per meter te hanteren en bij 40 t/m 100 cm 4 planten. Tevens is het bij het aanplanten belangrijk om aanplantgrond te gebruiken, zo hebben ze direct een goede start, en de planten niet te diep in de grond te zetten.

 

Eigenschappen

De Taxus planten van Taxuskweker.nl staan bekend om hun volledige blikdicht. Zo wordt deze ook regelmatig gebruikt als privacyhaag. Ook kan de Taxus meters hoog worden! Gemiddeld groeien de planten 10 – 20 centimeter per jaar, dus de uiteindelijke volwassen grootte van 4 meter heeft wel zijn tijd nodig. Hiermee valt de Taxus in de categorie van langzaam groeiende haagplanten. Het mooie aan dit coniferen soort is dat ze winterhard zijn en daardoor het gehele jaar door continu groene naalden hebben. Ook qua standplaats is de Taxus niet veeleisend. Deze kan zowel aangeplant worden in de zon, schaduw als halfschaduw. Wel is het bij voorkeur fijn als de haag niet wordt aangeplant op kleigrond, liever een humusrijke bodem.

 

Het onderhouden van de Taxus

Alleen bij extreme warmte en/of droogte is het verstandig om de Taxus extra water te geven, een paar keer per week. Verder hoeft de Taxushaag geen extra water te krijgen en valt het onderhoud erg mee. Wel is het verstandig om tweemaal per jaar de haag even te snoeien. Zo kan dit in het voorjaar en vervolgens in het najaar. Om te voorkomen dat de blaadjes verbranden, is het belangrijk om te snoeien bij bewolkt weer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>