Tot rust komen in een groene tuin

De zomer kan een opwindende maand zijn om te tuinieren, maar met stijgende temperaturen, brandende zon en ongewenst ongedierte dat de overhand neemt, kan je tuin in deze tijd van het jaar wel wat extra aandacht gebruiken. Daarom hebben wij een aantal tips opgeschreven waardoor jij ervoor kan zorgen dat jouw tuin de gehele zomer een mooie groene kleur aanhoudt.

Wees slim met water geven

Het mag dan warmer en droger zijn, je hoeft niet elk moment van je vrije tijd te besteden aan het water geven van je planten. Het gaat erom dat je slimmer omgaat met water geven. De vuistregel is om bloemperken twee keer per week te besproeien met veel water. Volgens velen zal dit zal effectiever zijn dan de bloemperken vaker water te geven, met minder water.

Geef ’s nachts geen water

Het lijkt misschien een goed idee om deze taak uit te voeren als je thuiskomt van je werk, maar denk nog eens na. Probeer tuinplanten ’s avonds geen water te geven, de warmte en het vocht bevorderen namelijk de groei van schimmels. Probeer, nu we het heetst van de zomer ingaan, ’s morgens het meeste water te geven. Geef alleen ’s avonds water als de plant het echt nodig heeft. Daarnaast raden wij ook af om midden op de dag water te geven als het het warmst is, omdat de grond het water dan sneller opzuigt en de planten dus minder water kunnen gebruiken.

Geef uw planten voeding

Planten hebben meer nodig dan alleen extra water om de stijgende temperaturen en de sterke blootstelling aan de zon tijdens de zomermaanden te doorstaan. Het is ook belangrijk om planten gedurende het hele zomerseizoen te voeden. Dit kan je regelmatig aanbrengen om ervoor te zorgen dat de planten niet verbranden en uitdrogen.

Snoei weg

Houd je tuin in de gaten en verwijder alle zieke, beschadigde of dode plantenresten, want die blokkeren de luchtstroom en de groei. Als je een plant met dode bloemen ziet, snoei ze dan nu terug om ervoor te zorgen dat ze volgend seizoen gezonder groeit. Je moet ook waakzaam zijn bij het bestrijden van onkruid. Onkruid gedijt goed bij zomerse hitte en steelt voedingsstoffen en water van andere planten, dus pak ze aan voordat ze groeien en zich verspreiden.

Voeg wat schaduw toe

Als een deel van je tuinplanten het grootste deel van de dag blootstaat aan fel zonlicht, zoek dan een manier om schaduw te creëren. Je kunt een stuntplant gebruiken, zoals een boom of een cluster van bamboe om schaduw te geven aan je bloemperken. Ook kan je een parasol inzetten om zelf onder te gaan zitten en tegelijkertijd rust te geven aan je planten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>